Question
According to EBA validation rule v6433_m a minimum Total SREP Capital Requirement (TSCR) ratio (r0300) of 0.08 should be reported. However, the reporting subject has been granted a waiver from the minimum capital requirements under Article 92 CRR and is not required to comply with the 8% Total Capital ratios on a standalone basis, as these requirements are fulfilled and monitored at the consolidated group level. This also affects the "Overall capital requirement (OCR) ratio" (r0500) due to validation rule v6436_m. If the validation rule v6433_m will not be deactivated, which value needs to be reported in such cases?
Background on the question
At the individual institution level, we have a waiver and would like to report the template accurately.
Answer
This question has been rejected because EBA guidance or clarification is not needed. This can be the case where harmonisation of practices through the Q&A process is not considered necessary; or that the issue is not material, for example because it is considered to be relevant only to a limited set of institutions or other stakeholders.