Question
Is there an error in this paragraph? It currently says "....shall calculate M for each of these exposures as set out in points (a) to (e)....."; should this read "as set out in points (a) to (f)" in order to be consistent with the previous version of the legislation. Based on the current wording the effect of this is to exclude the possibility of banks using a residual maturity ".....M shall be the maximum remaining time (in years) that the obligor is permitted to take to fully discharge its contractual obligations,......"
Background on the question
Fully explained in text of question.
Answer
All points in Article 162(2) of Regulation (EU) No 575/2013 (CRR) apply to the institutions subject to that paragraph. Otherwise letters (f) to (j) of Article 162(2) would not have any scope of application. Disclaimer: This question goes beyond matters of consistent and effective application of the regulatory framework. A Directorate General of the Commission (Directorate General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union) has prepared the answer, albeit that only the Court of Justice of the European Union can provide definitive interpretations of EU legislation. This is an unofficial opinion of that Directorate General, which the European Banking Authority publishes on its behalf. The answers are not binding on the European Commission as an institution. You should be aware that the European Commission could adopt a position different from the one expressed in such Q&As, for instance in infringement proceedings or after a detailed examination of a specific case or on the basis of any new legal or factual elements that may have been brought to its attention.