Transfer Restrictions

EBA Q&A 2014_802 · Rejected question

Question

With regards to transfer restrictions on liquid assets held in third countries Article 417 (b) specifically refers only to liquid assets reported under Article 416 (1)(c) only and not those reported under Articles 416 (1a), (1b) or (1d)? It would appear that transfer restriction are not considered for assets reported under 416(1)(a), (1)(b) or (1)(d).

Background on the question

'They are legally and practically readily available at any time during the next 30 days to be liquidated via outright sale or via a simple repurchase agreement on approved repurchase markets in order to meet obligations coming due. Liquid assets referred to in point (c) of Article 416(1) which are held in third countries where there are transfer restrictions or which are denominated in non-convertible currencies shall be considered available only to the extent that they correspond to outflows in the third country or currency in question, unless the institution can demonstrate to the competent authorities that it has appropriately hedged the ensuing currency risk'

Answer

Please note that as part of adjustments to the Single Rulebook Q&A process, agreed by the EBA and the European Commission, it has been decided to reject outstanding questions submitted before 1 January 2020, when the Q&A process was updated as part of the last ESAs Review. In particular, the question that you have submitted has now regrettably been rejected and will not be addressed.If you believe your question would still benefit from clarification, you are invited to resubmit your question, adapting it to reflect any legislative, regulatory or other relevant developments that may have occurred since the initial date of submission. The EBA will aim to address resubmitted questions as a matter of priority. When considering to resubmit, you are kindly requested to observe the updated admissibility criteria agreed in the context of the adjustment of the Q&A process, available in theAdditional background and guidance for asking questions. We hope for your understanding.For further information please refer to thepress releaseand the updatedQ&A page.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3