Benchmarking - Market risk - instrument specification

EBA Q&A 2018_4245 · Archive

Question

In Annex 5, 2019 ITS, section 2 Instruments, equity trade #17, a multiplier of 10 is specified for the NKY future. This specification is not market conform - usually NKY futures are quoted in multiplier of 500 or 1000. Can you confirm that the multiplier of 10 has to be used?

Background on the question

market practise is different from the ITS specification

Answer

The submitter should apply at the instrument number 17 a multiplier of 10, as required in the instruction, independently from the market convention. Disclaimer The present Q&A on Supervisory reporting is provisional. It will be reviewed after the Implementing Regulation is in force and published in the Official Journal. The text of the Implementing Regulation may differ from the text of the draft ITS to which this Q&A refers.

2 queries · page built in 7 msInventory f82bbfa3