Contractual recognition of bail-in

EBA Q&A 2016_2668 · Rejected question

Question

Article 55 BRRD requires institutions and other entities subject to resolution to include a bail-in recognition clause in certain agreements governed by third-country law. Does this provision also apply in respect to agreements for which it would be impracticable to comply with the obligation to include the bail-in recognition clause (e.g. because of the refusal from the counterpart to agree to it)?

Background on the question

Article 55 BRRD requires institutions and other entities subject to resolution to include a bail-in recognition clause in certain agreements governed by third-country law. Does this provision also apply in respect to agreements for which it would be impracticable to comply with the obligation to include the bail-in recognition clause (e.g. because of the refusal from the counterpart to agree to it)?

Answer

Please note that as part of adjustments to the Single Rulebook Q&A process, agreed by the EBA and the European Commission, it has been decided to reject outstanding questions submitted before 1 January 2020, when the Q&A process was updated as part of the last ESAs Review. In particular, the question that you have submitted has now regrettably been rejected and will not be addressed.If you believe your question would still benefit from clarification, you are invited to resubmit your question, adapting it to reflect any legislative, regulatory or other relevant developments that may have occurred since the initial date of submission. The EBA will aim to address resubmitted questions as a matter of priority. When considering to resubmit, you are kindly requested to observe the updated admissibility criteria agreed in the context of the adjustment of the Q&A process, available in theAdditional background and guidance for asking questions. We hope for your understanding.For further information please refer to thepress releaseand the updatedQ&A page.

2 queries · page built in 4 msInventory f82bbfa3