Necessary prior authorisation in Article 60

EBA Q&A 2016_3031 · Rejected question

Question

Can you please clarify what is meant by "the necessary prior authorization" referred to in Article 60 of Directive 2014/59/EU (BRRD)?

Background on the question

Article 60(4) reads: "For the purposes of the provision of Common Equity Tier 1 instruments in accordance with paragraph 3, resolution authorities may require institutions and entities referred to in points (b), (c) and (d) of Article 1(1) to maintain at all times the necessary prior authorisation to issue the relevant number of Common Equity Tier 1 instruments." What is meant by "the necessary prior authorization"?

Answer

Please note that as part of adjustments to the Single Rulebook Q&A process, agreed by the EBA and the European Commission, it has been decided to reject outstanding questions submitted before 1 January 2020, when the Q&A process was updated as part of the last ESAs Review. In particular, the question that you have submitted has now regrettably been rejected and will not be addressed.If you believe your question would still benefit from clarification, you are invited to resubmit your question, adapting it to reflect any legislative, regulatory or other relevant developments that may have occurred since the initial date of submission. The EBA will aim to address resubmitted questions as a matter of priority. When considering to resubmit, you are kindly requested to observe the updated admissibility criteria agreed in the context of the adjustment of the Q&A process, available in theAdditional background and guidance for asking questions. We hope for your understanding.For further information please refer to thepress releaseand the updatedQ&A page.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3