COREP v.3.2, C 08.01

EBA Q&A 2023_6707 · Rejected question

Question

Columns 150- 210 :CREDIT RISK MITIGATION TECHNIQUES TAKEN INTO ACCOUNT IN LGD ESTIMATES EXCLUDING DOUBLE DEFAULT TREATMENT The addition of the following additional instructions “The reported collateral values shall be capped at the exposures value.”is not consistent with answer of FAQ 2017_3349 which specifies “The amount of collateral taken into account for a specific exposure does not have to be capped at the exposure value of the exposure in question.” Should the amounts of collateral declared be capped at the value of the exposure?

Background on the question

Following the clarifications provided by the EBA in FAQ 2017_3349, it seems to us that the clarifications provided are not consistent with the FAQ.

Answer

This question has been rejected because the issue it deals with is already explained or addressed in section 3.3.3.1 of Annex 2 of Commission Implementing Regulation (EU) 2021/451. For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3