Traetment of precious metals

EBA Q&A 2023_6726 · Rejected question

Question

Could precious metals, such as gold, silver etc., be considered as HLQA, i.e. be included in the LCR buffer? Otherwise, could be precious metas be considered in C66 Counterbalancing Capacity in the residual row "Other tradable assets"?

Background on the question

A close list of assets wich can be defined "high quality liquid" or "tradable" does not exist. According to the definitions provided in the Delegated Act, it is not clear if gold, for example, can be defined tradable.

Answer

This question has been rejected because the issue it deals with is already explained or addressed in Articles 10 to 13 of Commission Delegated Regulation (EU) 2015/61. For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.

2 queries · page built in 4 msInventory f82bbfa3