Question
Should the value of domestic payments transactions between credit institutions and central banks be considered for this indicator?
Background on the question
For the assessment of the eligible institutions for simplified obligations, according to the Commission Delegated Regulation (EU) 2019/348 of 25 October 2018 (DR 2019/348), competent authorities need to consider the value of the payments made in the reporting year (excluding intra-group payments) calculated as the value of a bank's payments sent through all of the main payment systems of which it is a member. Compared to the other indicators foreseen in DR 2019/348, this is the only not linked to the ITS on supervisory reporting. Credit institutions use their payment systems to settle all their transactions including the ones with central banks, where we can find for instance the payments linked to monetary operations. Additionaly, this criteria is also used in the "Guidelines on criteria to to assess other systemically important institutions (O-SIIs)".
Answer
This question has been rejected because the objective of the Q&A tool is not to answer questions that would require a modification of the legal framework in order to address the question.The Single Rule Book Q&A tool has been established to provide explanations and non-binding interpretations on questions relating to the practical application or implementation of the provisions of legislative acts referred to in Article 1(2) of the EBA’s founding Regulation, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts. For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.