In the CSRBB framework, the use of a different scope for NII and EVE

EBA Q&A 2023_6836 · Rejected question

Question

In the CSRBB framework, we want to know if banks are allowed use a different scope for NII and EVE.

Background on the question

According to the EBA GL, it is required to identify this risk under both perspectives, but it is not clear regarding the abovementioned scope.

Answer

This question has been rejected because the question has not sufficiently identified a provision of a legal framework covered by this tool that creates uncertainty and for which an explanation is merited in terms or practical implementation or application.The Single Rule Book Q&A tool has been established to provide explanations and non-binding interpretations on questions relating to the practical application or implementation of the provisions of legislative acts referred to in Article 1(2) of the EBA’s founding Regulation, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts. For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3