Question
If an entity does not hold liquid assets in a particular currency (e.g. GBP), but does transact in that currency with various counterparts and incurs secured cash outflows, can the adjusted amount reported in C76.00 r091, c010 be a negative value?
Background on the question
This question arises becuase of the following validation rule v10200_m
Answer
This question has been rejected because the issue it raises is not material i.e. it does not raise a prudential, payments, consumer protection, resolution or other regulatory issue that is within the EBA’s remit.The Single Rule Book Q&A tool has been established to provide explanations and non-binding interpretations on questions relating to the practical application or implementation of the provisions of legislative acts referred to in Article 1(2) of the EBA’s founding Regulation, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts.For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see “Additional background and guidance for asking questions”.