Applying adjustments and deductions in Article 36 in full

EBA Q&A 2024_6990 · Rejected question

Question

In Article 48(2)(a) of Regulation (EU) No 575/2013 (CRR) it states: 'the residual amount of Common Equity Tier 1 items after applying the adjustments and deductions in Articles 32 to 36 in full and without applying the threshold exemptions specified in this Article;' Question: When applying the adjustments and deductions in Articles 32 to 36 in full should be deducted the value of deferred tax assets and significant investments?

Background on the question

Further clarification is needed because the impact on the own funds would be significantly different in deducting or not the value of deferred tax assets and significant investments.

Answer

This question has been rejected because the issue it deals with is already explained or addressed in Article 48(2)(a) of Regulation (EU) No 575/2013 as amended by Regulation (EU) 2019/876 (Capital Requirements Regulation or CRR2).For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3