Question
Guten Tag Wir haben nun eine Unklarheit bezüglich dem CELEX 32019R0876, Art 274 Abs 5 a) Der Netting-Satz besteht ausschliesslich aus verkauften Optionen. Frage: Sind die verkauften Optionen aus Banksicht oder aus Kundensicht gemeint d.h. ist der Kunde short die Optionen oder die Bank ? Vielen Dank & freundliche Grüsse Denis Meylan P.S. Das EAD kann auf 0 gesetzt werden, bei einem reinen short Option Portfolio (aus Kundensicht oder Banksicht - darum die Frage).
Background on the question
EAD
Answer
This question has been rejected because it is considered that EBA guidance or clarification is not needed with regard to the issue that it raises. For example, this can be the case where it is considered that the existing regulatory framework is sufficiently clear and unambiguous, or where different practices may be possible but it is not currently necessary to harmonise these further through the Q&A process.The Single Rule Book Q&A tool has been established to provide explanations and non-binding interpretations on questions relating to the practical application or implementation of the provisions of legislative acts referred to in Article 1(2) of the EBA’s founding Regulation, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts.For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see “Additional background and guidance for asking questions”.