Payment service user - both payer and payee

EBA Q&A 2024_7184 · Question under review

Question

Can a payment service user be both payer and payee on a money remittance service?

Background on the question

DIRECTIVE (EU) 2015/2366 (PSD2) defines the "payment service user" in Article 4, par. (10) as a person making use of a payment service in the capacity of payer, payee, or both. Reffering to money remittance service, can the same person be both payer and payee on the same money remittance transaction, meaning the sender is the same person as the receiver?

2 queries · page built in 4 msInventory f82bbfa3