Treatment of non-step Tier 1 hybrids post grandfathering

EBA Q&A 2013_40 · Final Q&A

Question

This query concerns “non-innovative” (i.e. non step) hybrid Tier 1 instruments that fully qualified as original own funds which are now callable every quarter, which do not meet the requirements of Article 52 but are eligible for grandfathering under Article 484 of Regulation (EU) No. 575/2013 (CRR). Once they cease to be eligible (in part or in full) as AT1 due to the grandfathering limits, is the de-recognised amount eligible as Tier 2?"

Background on the question

Capital planning

Answer

See QA 2013_31.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3