FINREP Reporting - Cumulative from ARD or period-on-period

EBA Q&A 2013_619 · Final Q&A

Question

Can the EBA please confirm whether data in the FINREP templates should be reported on a cumulative basis (from the start of the accounting reference date), or period-on-period?

Background on the question

From the FINREP instructions we are not clear whether we should report FINREP data on a cumulative basis.

Answer

As per Article 2 (2) of the Regulation (EU) No 680/2014 13 ITS on supervisory reporting of institutionsDraft ITS on Supervisory reporting "information submitted 26referring to a certain period shall be reported cumulatively from the first day of the accounting year to the reference date". Thus the FINREP templates should be reported on a cumulative basis. *As of 1/8/2014 the content of this answer was modified to reflect the publication of the final ITS on supervisory reporting of institutions in the Official Journal of the European Union. As a result, the references to the ITS were updated and the disclaimer deleted. For reasons of transparency, revisions are highlighted in track changes.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3