Grandfathering on own funds instruments

EBA Q&A 2013_56 · Final Q&A

Question

What will be the treatment of the "phased-out" amounts which exceed the applicable percentages according to Article 486 (5)) of grandfathered Additional Tier 1 instruments which are non-eligible due to an incentive to redeem (accord. to Art 489) or a coupon pusher (accord. to Art 53 (a)), during the grandfathering period (accord. to Art. 486 (5)). Will the phased-out amounts flow into grandfathered Tier 2 amounts (subject to applicable limits) or will they lose their regulatory recognition completely (i.e. are these amounts entirely eliminated from regulatory own funds)?

Answer

See QA 2013 15 and QA 2013 31.

2 queries · page built in 7 msInventory f82bbfa3