Non material losses

EBA Q&A 2013_448 · Rejected question

Question

The definition of what is a non-material loss is not defined within Article 472 of Regulation (EU) No 575/2013 (CRR); is it possible to clarify what ‘material’ / 'non-material' is? Can you advise how- if applicable- such non-material losses are treated?

Background on the question

Article 472 (‘Items not deducted from CET1’) refers to both residual amounts of current year losses that are material and which are deducted from CET1, and those that are not material and which are not deducted. It is unclear how 'material' is defined in this context, and furthermore it is not clear whether those non-material losses which are not deducted from common equity tier 1 warrant further treatment elsewhere.

Answer

Please note that as part of adjustments to the Single Rulebook Q&A process, agreed by the EBA and the European Commission, it has been decided to reject outstanding questions submitted before 1 January 2020, when the Q&A process was updated as part of the last ESAs Review. In particular, the question that you have submitted has now regrettably been rejected and will not be addressed.If you believe your question would still benefit from clarification, you are invited to resubmit your question, adapting it to reflect any legislative, regulatory or other relevant developments that may have occurred since the initial date of submission. The EBA will aim to address resubmitted questions as a matter of priority. When considering to resubmit, you are kindly requested to observe the updated admissibility criteria agreed in the context of the adjustment of the Q&A process, available in theAdditional background and guidance for asking questions. We hope for your understanding.For further information please refer to thepress releaseand the updatedQ&A page.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3