The scope of the regulation described in Article 6 mismatches what is presented as an option in the Annex I, Part 2 of the same regulation

EBA Q&A 2025_7297 · Final Q&A

Question

Do financial entities must include non-financial entities within the same group in the Register of Information? If not, why is there an option to do so?

Background on the question

Commission Implementing Regulation (EU) 2024/2956 of 29 November 2024 Article 6 "Scope of the register of information at sub-consolidated and consolidated level" clearly states that "A register of information maintained and updated at sub-consolidated and consolidated levels shall include all financial entities and ICT intra-group service providers, which are part of the sub-group and group" which implies that non-financial entities and ICT-unrelated entities within the same group should not be included in the scope of the Registers of Information. However, Annex I Part 2 "Instructions to complete template B_01.02 —List of financial entities within the scope of the register of information" of the same regulation gives an option to select type of financial entity "24. non-financial entity: other" in column code B_01.02.0040. Which causes confusion - if there is no need to include non-financial entities in the scope of the Register of Information, why is there an option to select it?

Answer

While the primary purpose of the template B_01.02 is to provide a complete overview of the financial entities that are part of the group and that are included in the group registers, it should also capture other non-financial group entities relevant to the provision of ICT services. This includes non-financial entities involved in the provision ICT services, such as intra-group service providers (also to be reported in B_05.01), and also non-financial entities that have signed contractual arrangements for the provision of ICT services on behalf of a financial entity in the group (also to be reported in B_03.01).

2 queries · page built in 22 msInventory f82bbfa3