EBA Pillar 3 Mapping Tool Clarification - EU CMS1

EBA Q&A 2025_7484 · Rejected question

Question

1. CMS1 R8/Col b mapping: [OV1, row 29, column a} - {CMS1, row 8, column a}: We are using OV1 R29a as TREA and then deducted the IM RWA from CMS1 to get the SA RWA. 2. CMS1 R7/ Col b: The mapping is a balance from R8, deducted R1-7; in that case – ‘amounts below the thresholds for deduction (row 25 in Template OV1)’ will be missing from R7 given that’s not include in the TREA (this line item was mentioned in the CMS1 instruction)

Background on the question

The mapping from OV1 (indicates the TREA also includes OF adjustment)  is this suitable for CMS1 mapping then as we presume in CMS1 Col b – we are disclosing the pre-floor number.  And this also make the floor adjustment appear to be in Other RWA row (R7) in Column b.

Answer

This question has been rejected because the issue it raises is beyond the remit of the Q&A process and as such it cannot be addressed via a Q&A. The matter it refers to will however be considered for a forthcoming version of the mapping tool.The Single Rule Book Q&A tool has been established to provide explanations and non-binding interpretations on questions relating to the practical application or implementation of the provisions of legislative acts referred to in Article 1(2) of the EBA’s founding Regulation, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts. The Q&A process cannot, for example, consider issues which would require changes to the regulatory framework.For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see “Additional background and guidance for asking questions”.

2 queries · page built in 6 msInventory f82bbfa3