Documentation language - Do IRB documentation need to be in English?

EBA Q&A 2022_6340 · Rejected question

Question

Does IRB documentation need to be in English? Is there any official guideline on what documentation is acceptable in non-English language?

Background on the question

There are many Articles requiring documentation of the credit risk models (e.g. Article 169(1) of  Regulation (EU) No 575/2013 (CRR) mentions "a rating system shall be documented and applied in a manner that appropriately reflects the level of risk."), however, it is not specified whether there is any requirement that the documentation of the models is in English. Some of the model documentation is in language different to English. This may be problematic if future ECB missions (e.g. TRIM) are not fluent in the non-English language.

Answer

This question has been rejected because it does not fulfil the formal criteria for submission (no answer proposed by the submitter). For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see “Additional background and guidance for asking questions”.

2 queries · page built in 4 msInventory f82bbfa3