Capital increase without the issuance of new shares

EBA Q&A 2022_6484 · Rejected question

Question

Is a capital increase without the issuance of new shares in scope of article 26(3)?

Background on the question

A capital increase without the issuance of new shares does not create new instruments, but increases the capital value of the existing shares. Do the requirements of art 26 (3) (regarding approval or notification) also apply to this type of capital increase, since no instruments are issued?

Answer

This question has been rejected because answering it is considered providing bespoke advice that may be relevant only to the circumstances of certain parties or transactions, which is not the purpose of the tool.For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see “Additional background and guidance for asking questions”.

2 queries · page built in 7 msInventory f82bbfa3