Validation rules RRDET_V6567_S_0001, RRDET_V6566_S_0001, and RRDET_V6327_M0001 relating to Template C 32.01 don't allow negative values.

EBA Q&A 2022_6578 · Rejected question

Question

Is there a reason for validation rules RRDET_V6567_S_0001, RRDET_V6566_S_0001, and RRDET_V6327_M0001 relating to Template C 32.01 to restrict the population to positive values?

Background on the question

The validation rules RRDET_V6567_S_0001, RRDET_V6566_S_0001 and RRDET_V6327_M_0001 relating to Template C 32.01 do not allow for negative values. However, negative values are not in contradiction to IAS 39.89A. IAS 39.89A: For a fair value hedge of the interest rate exposure of a portion of a portfolio of financial assets or financial liabilities (and only in such a hedge), the requirement in paragraph 89(b) may be met by presenting the gain or loss attributable to the hedged item either: (a) in a single separate line item within assets, for those repricing time periods for which the hedged item is an asset; or (b) in a single separate line item within liabilities, for those repricing time periods for which the hedged item is a liability. Hence, limitations to positive values don’t allow for correct illustration of figures in reporting Template C 32.01.

Answer

This question has been rejected because the matter it refers to has already been identified and will be considered for a forthcoming release of the respective validation rules (v3.2).

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3