Template 2: banking book - climate change transition risk

EBA Q&A 2022_6505 · Rejected question

Question

Is it allowed to use more precise information about the energy consumption of the collateral (i.e. primary data on actual building energy consumption) instead of the consumption indicated in the EPC label?

Background on the question

For some buildings we have primary information on the energy consumption which could be used.

Answer

This question has been rejected because the issue it deals with is already explained or addressed in Paragraph 9-15 of ANNEX XL - Instructions for disclosure of ESG risks of Final draft implementing technical standards (EBA/ITS/2022/01) on prudential disclosures on ESG risks in accordance with Article 449a CRR, as well as associated delegated and implementing acts, and guidelines and recommendations, adopted under these legislative acts. For further information on the purpose of this tool and on how to submit questions, please see 'Additional background and guidance for asking questions'.

2 queries · page built in 5 msInventory f82bbfa3