Interpretation of the words ‘preceding year’ in Method B under Article 9(1) of the PSD2

EBA Q&A 2022_6385 · Rejected question

Question

How should the words ‘preceding year’ be interpreted in Method B under Article 9(1) of the PSD2?

Background on the question

According to Article 9(1) of the PSD2, Method B shall be calculated based on the payment volume, “where payment volume (PV) represents one twelfth of the total amount of payment transactions executed by the payment institution in the preceding year”. The words "preceding year" in Method B may either be interpreted as meaning previous calendar year, previous twelve months (on a rolling basis) or previous financial year.

Answer

This question has been rejected because the matter it refers to is in the process of being answered in Q&A 6241.

2 queries · page built in 8 msInventory f82bbfa3